Fiverr SEO Skill Assessment Test Answers 2021 For you

Fiverr SEO Skill Assessment Test Answers 2021
Fiverr SEO Skill Assessment Test Answers 2021



Here are the Fiverr SEO skill assessment test questions and answers  2021.These Fiverr SEO Skill Assessment Test Answers will help you score good.


But before looking at the Fiverr SEO Skill Assessment Test Answers just know the syllabus of the exam so that you can pass easily.


    Syllabus of Fiverr SEO Skill Assessment Test Answers 2021


    Below is the Fiverr SEO Skill Assessment Test Answers 2021 syllabus ;


    1. The SEO Industries.


    2. Google Search Technology.


    3. SEO Technics.


    4. Search Engine and Directories.


    5. Link Popularity and Linking.


    6. Keyword Selection and Optimization Strategies .


    7. Working with Metadata Strategies.


    8. Search Engine Industries.


    Instructions On Giving Fiverr SEO Skill Assessment Test 2021


    • Each question has around 2 and 8 options, one or more may be correct.


    • There is no penalty for guessing the wrong answer if you don't know the answer; therefore, make sure you attempt all of the test questions,


    • In order to pass, you will need to answer at least a score of 60% of the questions correctly.


    • The clock timing of your test is located at the top of the test window.


    • This Fiverr SEO Skill Assessment Test 2021 is best and easy to viewed using Internet Explorer version 11.0 or higher or Mozilla Firefox 45.0 or higher or Google Chrome 48 or higher.


    • Questions will be generally displayed one at a time. A next button is provided at the very bottom of the test page for navigating to the next question. Do not press the next button if you have not selected all the answers to the question.


    • Once you have answered a single question, you cannot go back and change your answer. Do not use the shortcut menu options (mouse right-click) or the keyboard for navigating backwards or forwards within the test.


    • There is almost around 1 day waiting period between test retakes. You can only take a test twice in a three months time window.


    Hope you pass the exam with our Fiverr SEO Skill Assessment Test Answers 2021 or on your own.


    50+ Fiverr SEO Skill Assessment Test Answers 2021



    Follow all Fiverr SEO Skill Assessment Test Answers 2021:


    1. Are RSS/Atom feeds returned in Google’s search results (Fiverr SEO Skill Assessment Test Answers)?


    Yes

    No


    Answer: Option B 


    2. What do you use to search for exact phrases in Google?


    Hyphen (-)

    Asterisk (*)

    Quotation Marks (“)

    Exclamation Point (!)


    Answer: Option C

     

    3. An HTML sitemap provides a list of internal links on a website accessible to users.


    True

    False


    Answer: Option A


    4. All major search engines are case sensitive.


    True

    False


    Answer: Option B


    5. What is Anchor Text?


    It is the main body of text on a particular web page

    It is the text within the left or top panel of a web page

    It is the visible text that is hyper linked to another page

    It is the most prominent text on the page that the search engines use to assign a title to the page


    Answer: Option C


    6. Which of the following tools could help identify which city in the world has the most search interest for a certain keyword?


    Yahoo Search Term Suggestion Tool

    Alexa

    Google Traffic Estimator

    Google Trends


    Answer: Option D


    7. Which of the following is a white hat SEO technique?


    Creating a subdomain with a highly popular keyword and creating duplicate copies of the existing pages on it.

    Filling your pages with keywords, whether relevant to the page content or not.

    Adding keyword-rich meta titles.

    None of the above.


    Answer: Option C


    8. Which of the following statements is correct with regard to the images on a page?


    Images cannot be crawled by the search engines

    Important keywords related to the image should also be placed in the ALT text

    Images should always be kept close to the top of a webpage

    Image maps should be used while including the images


    Answer: Option B

     

    9. What is the term for optimization strategies that are unreputable but not as bad as black hat techniques?


    Red hat techniques

    Silver hat techniques

    Grey hat techniques

    Shady hat techniques


    Fiverr SEO Skill Assessment Test Answers : Option C


    10. The best way to track performance for technical SEO is metadata.


    True

    False

    Answer: Option B


    A 500 is an internal server error

    True

    False

    Answer: Option A


    15 Which of the following statements about search engine optimization techniques is/are correct?


    Making a keyword bold does not influence the way that the search engine looks at the keyword

    Websites with deep linking are looked at favorably by search engines

    Search engine robots follow the first link they find to any particular page and they do not follow additional links to the same page

    All of the above


    Answer: Option B


    16. While optimizing your website, it is importent to generate the right type of traffic. how does bounce rate help inform this ?


    Shows the percentage of users who entered the website and then went on to visit additional pages.

    Shows the percentage of users who entered the website and then left without viewing any other page.

    Shows the percentage of users who decided to go back to the source from which they found your site.

    Shows the percentage of users who left your website within ten seconds of viewing the first page.


    Answer: Option B


    17. Link building offers all of these advantages except ________.


    Improving search engine rankings and credibility

    Enhancing brand awareness

    Increasing web traffic

    Generating content automatically


    Answer: Option D


    18. Implementing a 301 redirects on an old page to redirect to a new page is a good tactic from an SEO perspective.


    True

    False


    Answer: Option B


    19. Which of the following statement is not true


    Ans: The website domain has no effect on the SEO ranking. (Fiverr SEO Skill Assessment Test Answers)


    20. The process of acquiring links from other websites to your own is known as


    Link sharing

    Link building

    Content marketing

    Hyperlinks


    Fiverr SEO Skill Assessment Test Answers : Option B 


    21. Where are you able to submit a sitemap to Google for indexing purposes?


    Google Search Console

    Moz

    HTML

    Directly in search results


    Answer: Option A


     22. If a website sells links, what actions does Google recommend to avoid being penalized?


    The text of the paid links should state the words “paid text link” for Google to identify it as a paid link

    Only Paid text links to nonprofit websites should be accepted

    Paid links should be disclosed through the “rel=nofollow” attribute in the hyperlink

    Paid links should be disclosed through the “index=nofollow” attribute in the hyperlink


    Answer: Option C


    23. Which of the following activities could be looked down upon by Google per their quality guidelines?


    Using automated website submission software

    Loading pages with irrelevant links

    Registering misspellings of well-known websites

    All of the above


    Answer: Option D


    25. What is usually the most impactful landing page for an inbound link to link to on a site?


    The sitemap

    The contact page

    The home page

    The page you’d like to improve rankings for


    Answer: Option C


    26.  Which of the following factors does Google take into account while assessing whether or not a website has strong domain authority?


    The frequency with which the content of the website is updated.

    The number of pages containing information relevant to the site’s purpose.

    The number of inbound natural links related to the site’s theme or keywords.

    All of the above.


    Fiverr SEO Skill Assessment Test Answers : Option D


    27. Cloaking is a black hat SEO technique that involves:


    Increasing the keyword density on the web pages

    Hiding the keywords within the webpage

    Offering a different set of web pages to the search engines

    Creating multiple pages and hiding them from the website visitors


    Answer: Option  C


    28. What does the 302 server response code signify?


    The page has been permanently removed

    The method a visitor is using to access the file is not allowed

    The page has temporarily removed

    The request is too big to process


    Answer: Option C


    29. Which of the following statements about Google Sitemap is/ are correct?


    Repeated submission of the Sitemap to Google could be penalized

    You cannot create and submit specialized Sitemaps to Google for Video and Mobile content

    The Sitemap acceptable to Google follows an XML format

    All of the above


    Answer: Option C 


    30. How are sitemaps important for the search engine optimization process?


    Sitemaps help the search engine editorial staff manually review a website.

    The Googlebot looks for the keyword or title “Site Map” on the homepage of a website and gives credit to the websites having sitemaps.

    Sitemaps help the Googlebot see the full scope of pages on a from the website.

    None of the above.


    Answer: Option C


    31. Which blackhat SEO technique detects the search engine bot and “feed” it with a different HTML code than the HTML actually served to user ?


    Ans: Cloaking


    32. What authorizes payments for e-businesses and online retailers?


    Payment gateway

    Authorization code

    Merchant account

    None of the above


    Answer: Option A


    33. When considering HTTP vs. HTTPS pages on a site , its good to have a mix of both


    True

    False


    Answer: Option B


    34. Which of the following website design guidelines have been recommended by Google?


    Having a clear hierarchy and text links

    Every page should be reachable from at least one static text link

    If the site map is larger than 100 or so links, you should break the site map into separate pages 9.0

    All of the above


    Answer: Option B


    35. Which of the following are requirements in a robots.txt file?


    *Disallow: [URL string not to be crawled]

    Allow: [URL string to be crawled]

    Sitemap: [sitemap URL]

    *User-agent: [user-agent name]


    Answer: Option D(Fiverr SEO Skill Assessment Test Answers 2021)


    36. Where does the “mobile-friendliness” test live?


    Google

    Moz

    Screaming Frog

    SEMRush


    Answer: Option A


    37. Which of the following does Google use to display the characters of a page’s meta title?


    Pixel width

    Meta title character count

    None of the above


    Answer: Option A


    38. Which of the following statements regarding website content is correct?


    If you have two versions of a document on your website, Google recommends that you only allow the indexing of the better version

    Linking to a page inconsistently does not affect the way Google views the page/s.

    Placeholders for pages which do not have content are never viewed as duplicate content by Google

    None of the above


    Answer: Option A


    39. Which of the following statements about RSS is/are correct?


    It is a form of XML.

    It stands for Really Simple Syndication.

    Its main goal is to display static information.

    All of the above.


    Answer: Option A


    40. What is usually the most impactful landing page for an inbound link to link to on a site?


    The sitemap

    The contact page

    The home page

    The page you’d like to improve rankings for


    41. Implementing a 301 redirects on an old page to redirect to a new page is a good tactic from an SEO perspective.


    True

    False


    42. If you were to use keywords in the same color as the background of your website, thus hiding them, what kind of SEO technique would you be practicing? 


    Leverage branding 

    White hat SEO    

    Black hat SEO 


    43. The long-tail on search demand curve accounts for roughly _____ of search traffic. 


    70% 

    50% 

    10% 


    44. Domain authority is a metric maintained by? 


    Google 

    Moz 

    Bing 


    45. Which of these is not a metric used in link building? 


    domain authority 

    number of links (Fiverr SEO Skill Assessment Test Answers)

    number of advertisements


     46. The Meta Robots tag should be placed in which part of an HTML file? 


    the head area 

    the main body 

    the footer r bottom of the page

     

    47. The Nofollow attribute: 


    doe not count as a vote of approval but passes on link juice 

    does not pass on link juice but counts as a vote of approval 

    does not pass on link juice and does not count as a vote of approval 


    48. The canonical tag is used to inform search engines: 


    which URL to count as authoritative when dealing with several URLs leading to the same page 

    which pages is the homepage of a website 

    which pages should not show up in SERPs


     49. The reason why you should avoid hosting free articles or content that is common on the web? 


    because you will not gain new traffic 

    because you could be penalized by Google for duplicate content 

    because they might be controversial 


    50. Google prefers lengthy content over content that contains approximately______ 


    1500 words 

    3000 words 

    500 words 


    More Fiverr SEO Skill Assessment Test Answers


    51. Suppose you want a page to pass on value but not to be indexed, which tag would you use?


    meta robots = “no index, no follow” 

    meta robots = “no index, follow” 

    meta robots = “index, no follow” 


    52. What is the difference between page authority and domain authority? 


    one is maintained by Google and the other by Yahoo! 

    one is maintained by Google and the other by Moz

    Both are maintained by Moz, one ranks a page and the other ranks the whole domain


    54. Google webmaster tools can help you with: 


    determining missing or duplicate meta description or title tag 

    providing keyword ideas 

    monitoring competitors 


    55. What order represents the structure of leveraging branding? 


    Brand Name? Primary Keyword?Secondary Keyword 

    Primary Keyword?Brand Name? Secondary Keyword

    Primary Keyword? Secondary Keyword?Brand Name 


    56. What does the “no archive” tag instruct a spider? 


    it tells not to index a certain page 

    it instructs a spider not a save a cache copy 

    it instructs a spider not to follow a certain page 


    57. What is the best practice for using java keeping search engines in mind? 


    Spiders cannot read java so it should not be used 

    Java can use but is best to accompany it with relevant HTML text 

    Java content is preferred by Google


     58. What does the “No Snippet” tag tell a search engine? 


    it tells a search engine not to display a description with the page’s title and URL 

    it tells the search engine to overlook any keywords on a page 

    it tells a search engine to ignore the images on a page 


    59. What does RSS stand for? 


    Rich Site Summary or Really Simple Syndication 


    60. Google is more inclined towards keywords found: 


    in the middle of title tags 

    at the ending of title tags 

    in the beginning of title bags 


    61. A 500 is an internal server error.


    True

    False


    62. Why are long-tail searches closer to resulting in purchasing items? 


    Because they already have a precise idea of what the user is looking for 

    Because long-tail searches are popular 

    Because they are easier to compete 


    63. Which type of link carries the most value or preference for a webmaster or SEO? 


    Manual outreach link 

    Natural editorial links 

    Self Promotional links


     64. When planning a link building strategy, which of the following cannot be thought of as assets? 


    data 

    money 

    contents 


    65. If someone wants to get more deep-linking for the website, what type of links are they asking for? 


    Links that are gotten from influential websites 

    Links that point to particular pages well inside their site structure 

    Links that point to the brand information of your website


     66. What is referred to as a “hook” in link building 


    the element of a content that makes a potential linker interested in your content 

    the code used to embed a link on someone’s website 

    the part of an URL that contains a keyword


    67. Follower wonk is a tool that allows you to_______: 


    search internet data for other websites like yours 

    follow competitor’s keyword searches 

    search the bios of Twitter users 


    68. What does search engine saturation mean? 


    the amount of websites competing for a particular keyword 

    the limit of a search engine’s indexing capacity 

    the amount of pages of a website indexed by a search engine 


    69. What does anchor text mean? 


    The largest body of text on a page 

    the visible text which is hyperlinked to another page 

    the prominent part of the title tag 


    70. What does broken link building tactic include? 


    Finding broken links on web sites and notifying the webmasters 

    Fixing internal links on one’s website 

    Hosting redirects from broken links on our own website.


    71. The first Panda update (also known as “farmer”) targeted which type of websites in specific? 


    Social media pages 

    Blogs about SEO techniques 

    Content farms/Link farms 


    72. What is Ego-Bai link building? 


    building content that boosts the self-esteem of users 

    inserting popular celebrity keywords into title tags 

    using content that flatter or interests the webmaster you are looking to get links from 


    73. What is the highest Google page rank a web page can have? 


    10 

    1000 

    100


    74. How do sitemaps help a website with search engines? 


    Google and Yahoo! Give higher rankings to websites with better sitemaps 

    they help users understand a website better 

    search engine spiders can reach more pages on a website because of sitemaps


    76. MOZ’s keyword analysis tool, Ravens research central and advanced web ranking are all example of tools used in: 


    link building 

    URL structuring 

    Keyword research tools 


    77. Pagespeed insight is a tool that can help you fix parts of the website that might be having a negative effect on the site speed. Those parts include: 


    Optimization of images, keyword density, and friendly URLs, 

    Optimization of images, reducing server response time, browser cashing and avoiding redirects 

    Optimization of images, optimization of videos and monitoring statistics


    78. Which of the following activities could be looked down upon by Google per their quality guidelines?


    Using automated website submission software

    Loading pages with irrelevant links


    79. What is Keyword Density?


    The total percentage of times a keyword appears on a web page compared to the total number of words on the page


    80.What happens during Google’s indexation process?


    Webpage data is saved in Google’s database for easy retrieval and ranking.


    81. Comment Backlinks should be dofollow or nofollow.


    Ans : Comment backlinks should be nofollow.


    82. How to do SEO Audit?


    Ans : Using SEO tools like ahrefs.


    83. Which of the following factors does Google take into account while assessing whether or not a website has strong domain authority?


    The frequency with which the content of the website is updated.

    The number of pages containing information relevant to the site’s purpose.

    The number of inbound natural links related to the site’s theme or keywords.

    All of the above.


    84. Where does the “mobile friendliness” test live?


    Google


    85. While optimizing your website, it is important to generate the right type of traffic. How does bounce rate help inform this?


    Shows the percentage of users who entered the website and then left without viewing any other page.


    86. Cloaking is a black hat SEO technique that involves:


    Increasing the keyword density on the web pages

    Hiding the keywords within the webpage

    Offering a different set of web pages to the search engines

    Creating multiple pages and hiding them from the website visitors


    87. Which of the following does Google use to display the characters of a page’s meta title?


    Ans  : Meta title character count


    88. What is the illegal act called in which a page is copied by unauthorized parties in order to filter traffic off to another site?


    Ans : Pagejacking


    89. Link building offers all of these advantages except________.


    Ans : Generating content automatically


    90. The following robots.txt meta tag directs the search engine bots:


    <META NAME=”robots” CONTENT=”noindex,nofollow”>


    Not to index the homepage and not to follow the links in the page

    Not to index the page and not to follow the links in the page


    91. Which of the following are important components of technical SEO?


    Ans : Usability


    92. The Google My Business is a free service for commercial businesses.


    True

    False


    93. Which of the following tools could help identify which city in the world has the most search interest for a certain keyword?


    Ans : Google Trends


    94. What is the most common fix for duplicate content?


    Ans : Canonicals


    95. What is the term for optimization strategies that are unreputable but not as bad as black hat techniques?


    Fiverr SEO Skill Assessment Test Answers : Grey hat techniques


    96. What type of sitemap is the most important for SEO?


    Fiverr SEO Skill Assessment Test Answer : XML


    97. Which of these activities is not recommended when it comes to acquiring backlinks for your website? 


    Ans : Purchase 1000 links from a website 


    98. If you enter the query ‘”help site:www.reddit.com” into Google’s search bar, what results will appear?


    Pages about “help” within www.reddit.com

    The request page for re-indexing of www.reddit.com


    99. What is meta description? 


    Ans : A short description of your web page that lets a search engine know what the page is about


    100. Using the same keywords too many time on your web pages, which has a negative effect on user experience and ranking, is a practice called:


    Ans : keyword stuffing


    101.  What does the 302 server response code mainly signify?


    Ans : The page has temporarily moved. 


    So this is all about the Fiverr SEO Skill Assessment Test Answers listed for you.


    How Can You easily Pass Fiverr SEO Skill Assessment Test 2021?


    Well there are two cases according to oure experience to clear the Fiverr SEO Skill Assessment Test :


    1. If you have strong grip on your SEO base skill, then be absolutely confident, attempt the test and pass your fiverr skill assessment test easily. Dont worry if you are not a great expert. 


    2. Before giving the Fiverr SEO Skill Assessment Test, Just read our the answers of the fiverr skill test on here and learn them.


    Hope you find these Fiverr SEO Skill Assessment Test Answers useful.


    *Note ; This is for your education and knowledge development.

    Post a Comment

    4 Comments

    1. 41. Implementing a 301 redirects on an old page to redirect to a new page is a good tactic from an SEO perspective.


      True

      False

      ReplyDelete
    2. Great write-up, I am a big believer in commenting on blogs to inform the blog writers know that they’ve added something worthwhile to the world wide web!.. paperless assessment centre

      ReplyDelete
    3. Thank you for share this post. If you need any skill test answers of online job then please visit our site: Fiverr Social Media Marketing skill Test Answers 2021

      ReplyDelete